Președintele CIO afirmă că atentatul de la Barcelona 'atacă valorile olimpice'

Autor: Andrei Radu
Publicat: 18-08-2017 12:44

Atentatul terorist care s-a produs joi la Barcelona "este și un atac la adresa valorilor olimpice ale orașului care a găzduit Jocurile Olimpice din 1992", consideră președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach.

"Condamnăm cu fermitate atacul. Gândurile noastre se îndreaptă către victime, familiile și apropiații acestora", a precizat Bach într-un mesaj postat pe contul Twitter al CIO, anunță Agerpres.

Citește și: Azarenka riscă să rateze US Open din cauza luptei pentru custodia copilului său

Treisprezece persoane și-au pierdut viața și aproape o sută au fost rănite după ce o furgonetă a pătruns în viteză în zona pietonală a cunoscutului bulevard La Rambla din Barcelona, intens frecventat de către turiști.

Președintele CIO a vizitat capitala Cataloniei pe 25 iulie, cu ocazia manifestărilor organizate la împlinirea a 25 de ani de la derularea Jocurilor Olimpice de vară de la Barcelona, reamintește agenția EFE.

Între alte activități, Thomas Bach a participat, cu această ocazie, la o recepție oferită de Primăria Barcelonei și prezidată de regele Felipe VI, care a fost purtătorul de drapel al delegației Spaniei la JO 1992, participând atunci la probele olimpice de yachting.