STUDIU: APA SFINŢITĂ, deosebit de PERICULOASĂ pentru sănătate. Controversa care a ŞOCAT întreaga lume

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 24-08-2017 08:42
Actualizat: 24-08-2017 08:49

Cercetătorii din Viena au analizat mai multe mostre de apă sfinţită provenite de la diferite biserici. Descoperirile făcute, susţin ei, i-au îngrozit. Aceştia au declarat că "deşi apa sfinţită este cunoscută pentru proprietiţile ei tămăduitoare, aceasta nu este bună de băut, deoarece nu are standardele naţionale stabilite".

Citeşte şi: Mihai Tudose, IRONIC la adresa unui ministru: 'Bine aţi venit în România'. Modificări de PROPORŢII la Institutul Cantacuzino

Dat fiind prezența apei sfinte în ceremoniile religioase, calitatea ei merită o examinare atentă. Cercetătorii de la Institutul de Igienă și Imunologie Aplicată de la Universitatea de Medicină din Viena au testat mostre de apă sfinţită provenită din izvoare, dar și apă comercializată în biserici, constatând că 86% din izvoare conțin bacterii frecvent întâlnite în materiile fecale, cum ar fi E. coli, Enterococci și Campylobacter . Întrucât apa sfântă este folosită pentru a boteza copiii, prezența bacteriilor poate prezenta riscuri grave pentru sănătate.

"Trebuie să avertizăm oamenii să nu bea din aceste locuri", a spus dr. Alexander Kirschner, cercetător științific și microbiolog la Universitatea de Medicină din Viena.

DETALII SUPLIMENTARE DESPRE CERCETARE

Citeşte şi: SINTEZA modificărilor prevăzute la Legile Justiţiei. DOCUMENTUL oficial prezentat de ministrul Toader .