SCENE ȘOCANTE Cel puțin 11 persoane au fost DECAPITATE de Statul Islamic

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 24-08-2017 00:16
Actualizat: 24-08-2017 06:59

Cel puţin nouă soldaţi şi doi civili au fost decapitaţi în Libia într-un atac executat de către militanţi ai grupării Stat Islamic (SI) împotriva unei poziţii a Armatei Naţionale Libiene (ANL), loială omului forte din estul ţării, mareşalul Khalifa Haftar, potrivit unui purtător de cuvânt, relatează AFP şi DPA.

Atacul, care nu a fost revendicat până în prezent, a avut loc miercuri în zori la punctul de control Fugha, al forţelor loiale mareşalului Haftar din regiunea Jufra, la circa 500 km sud de Tripoli, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! De ce a plecat, de fapt, Laura Teodoru de la Digi 24

ANL a cucerit la începutul lui iunie regiunea Jufra, unde se află în special o bază militară aeriană. Baza era ocupată îndeosebi de către Brigăzile de Apărare din Benghazi, o coaliţie de combatanţi care se opun lui Khalifa Haftar, inclusiv islamişti izgoniţi din oraşul Benghazi (est).

Statul Islamic, chiar dacă a pierdut în decembrie 2016 oraşul Sirt, fieful său din nordul ţării, rămâne activ în Libia, mai ales în sudul şi estul ţării, potrivit unor analişti şi surse militare.

Citește și: Detalii interesante! Care ar fi ADEVĂRATUL MOTIV al vizitei lui Macron în România – bulgarii au intrat deja în horă

Libia este sfâşiată de conflicte între miliţii şi două autorităţi care îşi dispută puterea în ţară: de o parte, guvernul de uniune naţională, recunoscut de către comunitatea internaţională şi cu sediul la Tripoli, şi, de cealaltă parte, o autoritate care îşi exercită puterea în estul ţării, cu sprijinul mareşalului Haftar.