Tineri de valoare, PROMOVAŢI de Mihai Tudose în funcții publice

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 25-08-2017 12:28
Actualizat: 25-08-2017 12:35

Cosmin Ghiță, actualul consilier al premierului Mihai Tudose pe energie și minerit, a fost numit în consiliul de administrație la Societatea Națională Nuclearelectrica, preluând funcția de director general. Numirea vine ca rezultat al politicii guvernului Tudose de a atrage și promova tineri de valoare, cu studii în străinătate și experiență în sectorul public și privat.

În prezent, Cosmin Ghiță mai deține funcția de președinte al Consiliului de Administrație din cadrul Companiei Naționale a Uraniului SA. Anterior, acesta a ocupat funcția de manager Relații Publice pentru România și Moldova în cadrul Amerocap Romania SRL. De asemenea, acesta are experiență în project management, gestionând mai multe proiecte cu bugete de milioane de euro. A lucrat în investment banking, structurând oferte și dealuri cu o valoare cumulativă de aproximativ 600 milioane USD.

Cosmin Ghiță a studiat la American International School of Bucharest, cu bursă de merit, și a absolvit Bates College (Lewiston, Maine, SUA), cu distincția Magna cum laude. În timpul facultății, a studiat politică economică și cultura spațiului estic. În 2010, a fost stagiar în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, activitatea sa fiind axată pe cercetare în domeniul riscurilor asimetrice și a neproliferării nucleare.

De asemenea, Cosmin Ghiță este voluntar și co-fondator la Aspire Academy, cel mai prestigios program de leadership şi antreprenoriat din România, adresat tinerilor.

Citeşte şi: Solicitare de ULTIMĂ ORĂ pentru ministrul Justiţiei. Se cere înfiinţarea unei noi DIRECŢII în cadrul Ministerului Public .