Coaliţia arabă a recunoscut că a vizat 'dintr-o eroare' civili într-un raid aerian în Yemen

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 26-08-2017 19:15

Coaliţia arabă sub comandament saudit care acţionează în Yemen a recunoscut sâmbătă, într-un comunicat, că a vizat 'dintr-o eroare' civili într-un raid aerian care a ucis în ajun 14 persoane, inclusiv cinci copii, într-un cartier rezidenţial din capitala yemenită Sanaa, transmite AFP, arată agerpres.ro

Conform comunicatului publicat de agenţia saudită SPA, ancheta desfăşurată a dovedit că la originea raidului ucigaş s-a aflat 'o eroare tehnică'. 

Coaliţia 'regretă victimele civile colaterale ocazionate de acest accident involuntar şi prezintă condoleanţele sale famiilor şi apropiaţilor victimelor', a indicat purtătorul de cuvânt, colonelul Turki Al-Malki. 

Raidul a vizat două imobile din cartierul rezidenţial Faj Attan, în sudul capitalei Yemenului, controlată din 2014 de rebelii houthi. 

Coaliţia, care intervine din martie 2015 în sprijinul forţelor guvernamentale împotriva rebelilor, aliaţi ai fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh, i-a acuzat pe aceştia că 'au instalat un centru de comandament şi de comunicaţii în mijlocul cartierului rezidenţial pentru a folosi civili drept scuturi umane'. 

Coaliţia arabă a fost acuzată în repetate rânduri că a ucis civili în timpul bombardamentelor sale aeriene. 

Ea a recunoscut deja 'erori' care au provocat moartea unor civili, cum s-a întâmplat în octombrie 2016, când un bombardament a ucis peste 140 de persoane care participau la o ceremonie funerară la Sanaa.