Ministrul Justiţiei reiterează angajamentul său privind remedierea condiţiilor de detenţie din sistemul penitenciar

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 31-08-2017 17:21

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a vizitat, joi, împreună cu vicepremierul Marcel Ciolacu, o unitate militară dezafectată din localitatea Unguriu, judeţul Buzău, care ar putea fi transformată în penitenciar, context în care şi-a reiterat angajamentul privind remedierea condiţiilor de detenţie. Potrivit unui comunicat de presă al MJ remis Agerpres, unitatea militară vizitată se află pe o suprafaţă de aproximativ 150.000 de metri pătraţi şi este luat în calcul transferul de la Ministerul Apărării Naţionale către Ministerul Justiţiei pentru transformarea imobilului într-un penitenciar.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reiterează angajamentul său de a continua eforturile pentru remedierea condiţiilor de detenţie din sistemul penitenciar românesc şi îmbunătăţirea mediului de lucru pentru angajaţi în scopul de a se conforma standardului impus de Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale şi de jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, se precizează în comunicat.

MJ arată că, la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, se înregistrează un deficit de 7.408 de locuri de cazare, existând 26.529 deţinuţi pe 19.108 locuri raportat la suprafaţa de 4 mp per deţinut. Ministerul reaminteşte că Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, achiziţionarea de către MJ a unui studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar de 1.000 de locuri de cazare în comuna Berceni din judeţul Prahova.