VIDEO - Noi PROTESTE în Piaţa Victoriei. Manifestanţii se opun propunerilor legate de Roşia Montană

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 03-09-2017 20:35
Actualizat: 03-09-2017 21:33

UPDATE 21.20: Lumea începe să părăsească Piaţa după ce a început să plouă.

UPDATE 21.00: Manifestanţii au aprins ecranele şi lanternele telefoanelor mobile şi intonează Imnul Naţional

UPDATE 20.55: Sunt peste 500 de manifestanţi în Piaţa Victoriei. Se mai strigă:"Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "CCR, sluga PSD" sau „Haideţi cu toţii şi strigaţi tare că sănătatea nu e de vânzare”

UPDATE 20.47: Jandarmii au început să întăreasca zona din mijlocul pieţei. Lumea continua sa vină. Aproape 300 de persoane protestează la această oră în Piaţa Victoriei.

*

Un nou val de proteste loveşte Capitala. Oamenii nemulţumiţi de situaţia referitoare la Roşia Montana s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta în faţa Guvernului. Protestul - intitulat "Justiţie curată, nu politizată. Pilonul 2 este pentru noi" - a fost iniţiat pe Facebook de grupurile civice Corupţia ucide, Insistăm şi Spune NU Corupţilor.

Oamenii au început să scandeze lozinci devenite deja celebre precum: "Corupţia ucide!",  "PSD- Ciuma Roşie" sau "DNA- Să vină să vă ia!".

Duminica trecută, peste 3.000 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei împotriva modificărilor propuse de Guvern în legătură cu legile justiţiei şi Pilonul II de pensii.