Preşedintele Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Precizări despre situaţia de la MApN

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 07-09-2017 12:11
Actualizat: 07-09-2017 12:21

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru ziua de joi, 14 septembrie, de la ora 11.00, a anunţat purtătoarea de cuvânt a preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Printre principalele teme aflate pe ordinea de zi sunt participarea Armatei Române cu o capabilitate navală la o misiune NATO în semestrul II a anului 2017 şi stratagia naţională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă. În acest context, purtătoarea de cuvânt a preşedintelui a amintit că Iohannis a comunicat în permanenţă cu premierul despre situaţia de la MApN şi înlocuirea ministrului Ţuţuianu.

"Preşedintele României a fost informat în permanenţă în legătură cu situaţia din MApN, a avut un dialog, de asemenea, cu premierul, a cerut soluţionarea problemelor situaţiei din MApN, lucru care s-a întâmplat şi lucrurile sunt cele pe care le ştiţi - premierul a primit demisia din partea ministrului, iar preşedintele a fost de acord cu poziţia premierului", a precizat purtătorul de cuvânt. 

Potrivit acestuia, vizita care va avea loc în SUA la nivelul MApN este o chestiune care ţine de organizare şi de chestiuni administrative care vor fi comunicate la momentul potrivit de către organizatori.