Victor Ponta profețeste: MUTAREA prin care Tudose îi va sufla partidul lui Liviu Drangea

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 08-09-2017 15:04

Fost premier și lider al PSD, Victor Ponta, lansează un scenariu sumbru pentru Liviu Dragnea. Ponta susține că Liviu Dragnea stăpânește PSD doar prin capacitatea de a oferi bani și funcții. El susține că ușor, ușor capacitatea de a oferi funcții va fi preluată de Mihai Tudose, iar momentul potrivit va fi mazilită Sevil Shhaideh, omul prin care Dragnea împarte banii către baronii din teritoriu.

Citește și: Victor Ponta aruncă NUCLEARA: dezvăluie DOVADA care face legătura între Dragnea și Tel Drum

”In acest moment, Liviu Dragnea detine un instrument extrem de important in PSD, si-anume Ministerul Dezvoltarii Regionale, cu doamna Sevil Shhaideh (...) Banii (...) Eu am discutat cu sute de primari, care imi spun "dom'le, nu ne place de Dragnea, ne e rusine, dar banii vin de la el". Adica de la Dragnea vin, prin Sevil Shhaideh.

Are capacitatea pe care inca Tudose i-o lasa - dar am vazut, in unele situatii, cum ar fi ANAF-ul, cum ar fi Casa Nationala, i-a mai contestat-o - capacitatea de a cumpara oameni cu functii. El da functii. La cei care-si doresc acest lucru. Eu sunt fericit ca mie mi-a luat o functie, nu mi-a dat, deci nu-i datorez domnului Dragnea nimic. Eram la Comisia de Afaceri Europene si m-a zburat de-acolo, un lucru pana la urma normal, ca e o functie politica. Capacitatea de a da functii. Pe masura ce domnul Tudose va trece de partea lui capacitatea de a da functii si in momentul in care va solutiona batalia de putere pentru banii de la Ministerul Dezvoltarii, ii va lua partidul. Dar asta nu inseamna neaparat ca PSD-ul va merge intr-o directie mai buna”, a declarat Victor Ponta, într-un interviu pentru Hotnews.

Victor Ponta susține că Liviu Dragnea și-a semnat condamnarea în momentul în care l-a pus pe Tudose premier, pentru că acesta nu va fi la fel de ușor de demis precum Sorin Grindeanu.

”Pai o sa va spun un lucru care tine, pana la urma, de chestiuni strict politice. Cred ca domnul Dragnea nu doar politic si-a dat jos propriul guvern, ceea ce e o oroare care va ramane in istorie, dar si personal, cand l-a schimbat pe domnul Grindeanu, care-i un om care-i mai soft, cu domnul Tudose, si-a cam semnat condamnarea. Dar asta nu ma face sa simt mai bine. Eu repet: pana la urma, bataliile politice intre lideri, asa cum le-ati descris si dumneavoastra, cred ca exista peste tot in lume, nu doar in Romania.

Stiti pe ce e sigur domnul Tudose? Pe faptul ca Dragnea acum nu mai poate sa il schimbe cum l-a schimbat pe domnul Grindeanu. 

I-a umilit atat de tare pe parlamentari, stiti ca a zis ca-l dam jos pe Grindeanu ca e omul serviciilor. Si-acum Grindeanu nu mai e omul serviciilor. E din nou om bun, daca s-a impacat cu Dragnea. Si i-a pus intr-o situatie atat de cumplita, incat e greu sa-i puna a doua oara, iar Tudose este...”, a mai precizat fostul lider al PSD.