Dublu atentat în Irak, soldat cu cel puţin şapte morţi

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 14-09-2017 16:06

Cel puţin şapte persoane, dintre care trei iranieni, au fost ucise joi într-un dublu atentat comis cu armă automată şi maşină-capcană lângă Nassiriya, în sudul Irakului, au anunţat responsabili locali, informează AFP. 'Patru irakieni şi trei iranieni au fost ucişi, iar 50 de persoane au fost rănite', a declarat pentru AFP Jassem al-Khalidi, directorul general pentru Sănătate din provincia Zi Qar, precizând că primul atac a avut loc lângă un restaurant situat pe drumul de la ieşirea din oraşul Nassiriya, la 300 de kilometri de Bagdad.

Al doilea atac, cel cu maşină-capcană, a vizat la puţin timp după primul un punct de control al forţelor de securitate, a adăugat Saad Maan, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. Dublul atac terorist de joi, comis de bărbaţi îmbrăcaţi în membri ai unităţilor paramilitare Hachd al-Chaabi, potrivit surselor de securitate, nu a fost deocamdată revendicat, conform Agerpres.

Atacuri revendicate sau atribuite jihadiştilor din gruparea Statul Islamic (SI) au loc în Irak aproape zilnic. Provincia Zi Qar a fost totuşi destul de ferită până acum şi puţine atacuri de asemenea anvergură au avut loc aici.