Victor Ponta recunoaște! A fost întrebat de Liviu Dragnea la DNA: 'Și Kovesi ar putea ajunge la această coadă'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 18-09-2017 21:16
Actualizat: 18-09-2017 21:21

Victor Ponta a fost audiat, luni, timp de aproape patru ore la DNA, în calitate de martor, într-un dosar de corupţie. Inițial, la ieșirea de la audieri, Ponta a spus că nu are voie să facă declarații despre dosar. Seara, la TVR 1, Ponta a recunoscut că procurorii au cerut informații despre Liviu Dragnea.

În urmă cu 10 zile, Victor Ponta a susţinut că, în perioada în care era şef al Executivului, Liviu Dragnea i-a solicitat să treacă Lacul Belina în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman, dar că nu a ştiut că ulterior lacul a ajuns în proprietatea firmei Tel Drum. Exact despre acest subiect l-au întrebat procurorii, fiind vorba despre un dosar deschis în 2014.

Citește și: Replici dure între jurnalistul Dan Tapalagă și adjunctul lui Coldea: ‘…ieșiți în față ca un bărbat și spuneți: Cum era pe canapeaua lui Coldea?’

”Nu m-am dus cu plăcere. Am stat la coadă. S-a instituţionalizat şi coada. Conform istoriei, şi doamna Kovesi ar putea ajunge la această coadă. Am fost întrebat despre ceea ce făceam eu ca premier. Sistemul a rămas puţin în urmă. Cineva scrie la calculatorul ăla şi pe urmă mai trebuie să corectezi greşelile. De aceea a durat trei ore. A fost o doamnă procuror azi.

Iniţial, am vorbit despre cum e cu o hotărâre de guvern. Apoi, m-a întrebat de o hotărâre de Guvern din 2013. Nu pot să intru în detalii. Nu m-am dus eu, m-au chemat ei şi nu m-au întrebat de Dragnea, m-au întrebat de mine. Şi eu mă informez pe surse de ceea ce trebuie să fac la DNA.

Citește și: Scandal în sistemul medical: Statul vrea să introducă 9 medicamente noi pe lista de compensate și gratuite, dar nu are bani să le acopere

Dacă dosarul 'Belina' e din 2014 făcut, cum să fie în urma declaraţiilor mele de acum ceva zile?! Are legătură cu lacul. Bănuiam că o să fiu chemat să mă întrebe de ce am semnat pentru acel lac. Eu am semnat ca acel lac să meargă la Consiliul Judeţean. Atât.

Nu a venit Dragnea la mine: ”dă şi mie lacul ăla pentru Teleorman”. Nici nu am citit nota de fundamentare făcută de MDRAP. În 2017 am aflat că a ajuns la Tel Drum acel lac, eu habar nu aveam.

Citește și: Inedit! Ce țară se opune intrării României în Schengen și din ce motiv

În 2014 am fost invitat în acel lac. Eu nu pescuiesc. Am fost acolo. Domnul Dragnea m-a invitat acolo.

Eu am fost să mă apăr pe mine. Nu am făcut denunţ. Eu nu am făcut plângere niciodată împotriva cuiva.”, a spus Ponta la TVR 1.

Citește și: Imagini ce vor revolta milioane de români! Ce gigant are la vânzare ouă expirate, vopsite, cu data de expirare schimbată ..