Traian Băsescu, după ieșirea lui Klaus Iohannis: 'Face aceeași GREȘEALĂ pe care am făcut-o eu 10 ani!'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 26-09-2017 21:25
Actualizat: 26-09-2017 22:04

Președintele Klaus Iohannis a decis să ofere o serie de declarații publice, după ultimele evenimente din spațiu public politic. Iohannis a abordat schimburile de replici dintre DNA, Inspecția Judiciară, Ministerul Public, CSM și ministrul Justiției, Tudorel Toader, și a fost de partea procurorilor. Traian Băsescu, după 10 ani de mandat prezidențial, consideră că ieșirea urmașului său la Cotroceni e total greșită!

”Este greșit! Face aceeași greșeală pe care am făcut-o eu 10 ani! Să apăr, fără rezerve, justiția, în ansamblul ei, și DNA, în mod deosebit. În justiție nu e doar un ”Portocală” (n.r. porecla procurorului Mircea Negulescu, fost la DNA Ploiești), ci livezi de ”Portocală”. După 10 ani în care acest mesaj a intrat în conștiința justiției că nimeni nu se atinge de ea, nu poți să mergi în continuare cu același mesaj. Mesajul anti-corupției a mers 10 ani, credeți că merge încă 10 ani? O să ajungă și copiii nenăscuți că suntem cei mai corupți. Sunt destule probleme în interiorul justiției. În CSM sunt două tabere, Inspecția Judiciară e în război cu DNA, inspector din IJ e amenințat de șefa DNA.

Primul lucru pe care trebuia să-l constate e că sunt probleme majore în justiție. Acestea pleacă de la setea de putere. Președinele trebuie să meargă la CSM. Nu are consilieri care să-l sfătuiască bine.”, a spus Traian Băsescu la TVR 1.

Citește și: Toți angajații sunt vizați! Cum se vor calcula salariile din 2018 și ce salarii ar putea să scadă