Democraţii vor ca Trump să impună teste cu privire la apnee în timpul somnului în transportul feroviar

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 28-09-2017 19:02

Senatori democraţi din New York şi New Jersey propun o lege care să-i oblige pe oficialii federali în domeniul transporturilor să implementeze o reglementare cu privire la verificarea faptului dacă inginerii feroviari prezintă apnee în timpul somnului, relatează The Associated Press. Liderul minorităţii democrate în Senat Chuck Schumer, din New York, şi senatorul Cory Booker din New Jersey au anunţat acest proiect de lege joi.

Cei doi îşi prezintă iniţiativa la o săptămână după ce Biroul Naţional american pentru Securitatea Transporturilor (NTSB) a anunţat că inginerii implicaţi în accidentele feroviare de la Hoboken şi Brooklyn prezentau apnee în timpul somnului şi nu au fost diagnosticaţi în acest sens. Ea este promovată totodată în contextul în care vineri se marchează accidentul de la Hoboken, soldat cu moartea unei femei care se afla pe platformă şi rănirea altor aproximativ 110 pasageri şi membri ai echipajului după ce un tren New Jersey Transit a intrat cu viteză şi s-a ciocnit de terminalul de la Hoboken.

Legea va obliga Departamentul Transporturilor să anuleze decizia preşedintelui Donald Trump de luna trecută de a permite companiilor feroviare să decidă fiecare în parte dacă să efectueze sau nu aceste teste, conform news.ro.