Condimentul care te face mai deştept. Efectele incredibile asupra organismului

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 06-10-2017 09:33

Mirodeniile dau întotdeuna o savoare aparte preparatelor culinare, așadar ar trebui să le folosim cât mai des posibil. Puțini știu că acestea au o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar oamenii de știință au descoperit că anumite mirodenii ne pot ajuta mai mult decât ne imaginăm.

Te-ai gândit vreodată că un simplu condiment îți poate ajuta creierul să funcționeze mai repede? Ei bine, este posibil, iar condimentul minune care are acest efect de a ne face mai deștepți este scorțișoara.

Citeşte şi: Vaccinarea obligatorie, avizată favorabil: 'Drepturile şi libertăţile pot fi restrânse' pentru sănătatea publică

Acest condiment are o reală acţiune pozitivă asupra inteligenţei, iar acest lucru a fost confirmat de rezultatele obţinute de cercetători în cadrul unui recent studiu efectuat la Rush University din Chicago, conform sanatate.bzi.ro. Această cercetare a fost realizată deocamdată pe şoricei de laborator.

Cum a descurs experimentul care a demonstrat că scorțișoara ne face mai deștepți

S-au adunat la un loc mai mulţi şoareci, ce au avut rezultate extrem de slabe la testul în care ar fi trebuit să înveţe în urmă experienţei traseul către ieşirea din labirint. După o luna de tratament cu scorţişoară, șoarecii şi-au îmbunătăţit vizibil performanţele. Ei au învățat și au reuşit să găsească drumul către libertate în acelaşi timp că şi semenii lor geniali, aproximativ 60 de secunde, faţă de 150, cât aveau nevoie anterior experimentului.

Ce beneficii are scorțișoara pentru organism?

Pe lângă faptul că ajută la îmbunătăţirea funcţionarii creierului, scorțișoara produce scăderea nivelului de zahăr în sânge şi reduce riscul de ulcer şi de sindrom de intestin iritabil. Mai mult decât atât, acest condiment are efecte remarcabile asupra tenului, dacă este aplicată direct pe piele sub formă de măști naturale. De asemenea, acest condiment are și un efect de albire asupra dinților.

Citeşte şi: Colegiul Medicilor: normele și procedurile ne răpesc din timpul de îngrijire efectivă a pacientului .