Ce trebuie să mănânci pentru o piele strălucitoare

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 09-10-2017 16:13

Tegumentul sănătos are o strălucire aparte, de care trebuie să ai grijă. Dar, odată cu trecerea timpului, pielea își poate pierde strălucirea. Neplăcerile dermatologice, îmbătrânirea, factorii de mediu, toți afectează în timp sănătatea tegumentului. Îngrijirea și schimbarea stilului de viață te pot ajuta, potrivit Click pentru femei. Cei care te ajută să îți menții tegumentul sănătos sunt antioxidanții. Aceste substanțe nutritive pot fi asimilate de organism din următoarele alimente.

Citeşte şi: Actriţă îndrăgită de români, dusă DE URGENŢĂ la spital. Ce a păţit celebra artistă

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt sursă importantă de antioxidanţi şi sunt ideale pentru menţinerea pielii radiante şi tinere. Potrivit unui studiu, murele, afinele şi căpşunile conţin foarte multe flavonoide – compuși care încetinesc procesul de îmbătrânire. În plus, vitamina C din fructe acționează ca un antioxidant, îmbunătățind funcția inimii, ținând sub control diabetul și greutatea corporală.

Rodie

Datorită antioxidanţilor puternici pe care-i conţine, rodia combate inflamația cauzată de acnee, stimulează regenerarea celulară și producția de colagen, o proteină esențială pentru menținerea elasticității și fermității tegumentului. La fel ca fructele de pădure, rodia este sursă bogată de vitamina C.

Ceai verde

Ceaiul verde conține catechine polifenolice, care sunt antioxidanți puternici și care reduc riscul de atac de cord, glaucom și colesterol mărit. În plus, persoanele care beau zilnic ceai verde au o piele aproape perfectă, fără acnee, coșuri, cearcăne, riduri și alte neplăceri dermatologice.

Strugure roșu

Strugurul este sursă importantă de resveratrol, un antioxidant care are efecte terapeutice și care previne diferite afecțiuni, având efecte pozitive asupra pielii. Resveratrolul protejează tegumentul de daunele produse de stresul oxidativ cauzat de radiațiile UV. În plus, încetinește procesul de îmbătrânire a pielii.

Ciocolată neagră

Această ciocolată este sursă bogată de fibre, fier, magneziu, cupru, mangan, potasiu și alte substanțe nutritive esențiale pentru sănătate. În plus, conține antioxidanți ca polifenoli, flavonoizi și catechine. Potrivit unui studiu recent, persoanele care mănâncă ciocolată neagră au pielea protejată de daunele pe care le produc razele UV. De asemenea, ciocolata neagră îmbunătățește sănătatea creierului, scade tensiunea arterială și nivelul de colesterol rău.

Citeşte şi: Fost ministru, avertisment DUR de după gratii: 'România RISCĂ un coşmar...' .