Dragnea, atac fără precedent la Iohannis: 'Să nu se mai refere la PSD niciodată'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 13-10-2017 15:20
Actualizat: 13-10-2017 15:38

Liviu Dragnea anunţă ruperea relaţiilor cu preşedintele Iohannis şi îi cere acestuia să nu mai vorbească deloc despre PSD. Discuţia a pornit de la faptul că liderul PSD nu va merge la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri.

"Nu vreau să mai merg la Cotroceni decat dupa alegerile prezidentiale, pentru ca eu nu mai cred in neimplicarea politica a presedintelui Iohannis. Il rog sa nu se mai refere la PSD niciodata, pentru ca nu e treaba dumnealui. Daca vrea sa vorbesca despre PSD, sa se inscrie in partid", a declarat Dragnea.

Preşedintele PSD nu l-a lăsat pe premierul Tudose să răspundă întrebărilor reporterilor despre Klaus Iohannis. "Mihai trebuie sa conduca guvernul, este un premier bun, vreau sa-l ajutam sa duca guvernarea la capat", a mai afirmat Dragnea.

"Cred din ce in ce mai mult ca, din pacate, presedintele Iohannis nu mai este neimpliat politic. Nu dau niciun fel de ultimatum, pentru ca nu-mi permit. Sa nu mai dea sfaturi publice. Daca vrea sa dea sfaturi, sa depuna o adeziune", a completat liderul PSD.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis a încălcat Constituţia, Liviu Dragnea a răspuns: "Întrebaţi-l pe domnul Dorneanu. Eu am facut o declaratie publica. Sunt deschis de doi ani de zile la dialog. Am stat cu mana intinsa pana mi-a amortit. Nu cred ca PSD sau eu personal am facut ceva impotriva domnului Iohannis sau impotriva institutiei prezidentiale."

Preşedintele PSD a mai precizat că, deşi nu va mai merge la Cotroceni, relaţia cu preşedintele Iohannis va fi una instituţională.