Declarație ȘOC a antrenorului Simonei Halep: 'Am fost surprins că a fost capabilă să ajungă pe locul 1'! Dezvăluiri emoționante despre româncă

Autor: Andrei Radu
Publicat: 20-10-2017 21:00
Actualizat: 20-10-2017 22:01

Darren Cahill spune că este o surpriză faptul că Simona Halep a ajuns la finala sezonului de la Singapore ca ocupantă a locului I mondial, după cum a început ea anul. El remarcă puterea de a reveni a elevei sale după durerosul eşec din finala French Open.

"Am fost surprins că a fost capabilă să ajungă pe locul 1 după începutul de an pe care l-a avut. Ea a vut o tendinită patelară din noiembrie, decembrie anul trecut, de care nu a putut să scape. Aşa că a început sezonul cu această problemă supărătoare la genunchi. Ne-am gândit că o să fie ok, dar nu a fost. Priactic anul ei nu a mers până la Miami. Am avut o lungă discuţie înainte de a începe să joace la Miami, că ar putea fi un an de resetare şi că trebuie să ne concentrăm la diverse lucruri şi să continuăm să o îmbunătăţim ca sportivă şi jucătoare de tenis, fără să ne îngrijorăm prea mult de clasamentul pentru Singapore. Apoi a fost acel mic incident la Miami. Aşa că multe s-au întâmplat în primele patru luni ale anului. Faptul că a ajuns la Singapore ca numărul 1 este meritul total al ei. A câştigat numai un turneu, dar a fost unul mare, Madrid. A mai fost în poziţia asta de multe ori, la Roma, la French Open. A fost sfâşietor la Paris împotriva Jelenei Ostapenko. A avut lacrimi multe nopţi în următoarele luni, amintindu-şi că a fost atât de aproape şi că a jucat atât de bine şi că i-a alunecat printre degete. Dar îi dau credit cu toate loviturile în stomac primite pentru că a continuat să câştige şi să facă tot ce a făcut. Arată că are o remarcabilă putere interioară. Este mult mai puternică decât crede că este", a declarat el, conform News.ro.

Citește și: Întâmplare INEDITĂ cu Simona Halep în Singapore: Românca, OMAGIATĂ de un jurnalist, după un meci neobișnuit - VIDEO

Întrebat cum vede revenirea Serenei Williams, Cahill a răspuns: Ştiind ce ştiu, o să fie o problemă pentru oricine. Nu există nicio şansă în opinia mea ca Serena să revină şi să fie la 50 la sută. Va fi cât se poate de aproape de sută la sută."