Victor Ponta lansează o provocare pentru Mihai Tudose: 'O să vină angajaţii peste primar, să-l omoare. Păi, nu vă iau eu, vă ia Dragnea cu Olguţa'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 25-10-2017 19:39

Fostul premier Victor Ponta şi-a exprimat miercuri speranţa că prim-ministrul Mihai Tudose va renunţa la ideea trecerii contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor, măsură pe care a catalogat-o ca pe "o aberaţie".

"A oprit aberaţia cu TVA split, a oprit aberaţia cu impozitul pe gospodărie, sper să oprească şi aberaţia asta cu trecerea contribuţiilor la angajat. Că aici vorbim de fiecare angajat (...). O să vină angajaţii peste primar, să-l omoare: domnule, ce faci, ne iei contribuţiile? Păi nu vă iau eu, vă ia Dragnea cu Olguţa. Sper să oprească şi chestia asta", a spus Victor Ponta, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Dezvăluiri bombă la DNA! Mai mulţi politicieni – lideri în corzi! Ce spune SRI

Referindu-se la Pro România, el a menţionat că formaţiunea politică se constituie ca o alternativă la PSD şi PNL. Ponta a punctat faptul că liderii acesteia au experienţă în ceea ce priveşte actul de guvernare, dar a precizat că Pro România nu este interesată să intre la guvernare, preferând să construiască "un altfel de discurs politic" până în anul 2020.

"Trebuie să existe o alternativă la PSD şi PNL. În acest moment nu există o alternativă la aceste două mari partide. (...) Noi ştim - conducând multe instituţii publice o perioadă destul de lungă - eu, unul, sigur ştiu ce am făcut bine pe zona economică şi socială, ştiu şi ce am făcut greşit. Adică am învăţat şi din greşelile mele, la fel şi Daniel (Constantin - n.r.), la fel, Sorin Câmpeanu şi ceilalţi. (...) Dacă PSD-ul continua să guverneze profesionist, nu era nevoie de Pro România. Din păcate, tare prost, groaznic a fost 2017 şi e păcat, pentru că ce n-ai putut să faci în 2017 nu poţi să faci în alt an", a afirmat Victor Ponta.

Citește și: Legea a fost aprobată: Ce categorie de bugetari pot cere recalcularea pensiei

La rândul său, Daniel Constantin a susţinut că obiectivul Pro România este de a promova oameni de calitate în administraţia locală şi centrală.

"Obiectivul nostru, al Pro România, este de a promova oameni de calitate în administraţia locală şi centrală. Aţi mai văzut, în ultimul timp, oameni, miniştri, secretari de stat care să meargă la Bruxelles? Şi dacă merg, se pitesc, nu ies să declare ce au făcut acolo, ce au susţinut pentru România. Din păcate, cred că marea problemă a celor care guvernează este legată exact de calitatea resursei umane. (...) Dacă nu vom reuşi să promovăm oameni de calitate, şi este valabil pentru toată clasa politică, din păcate nu vom avea o viaţă mai bună. Acelaşi lucru se întâmplă şi în administraţia locală", a spus Constantin.

Citește și: E OFICIAL! Ce cunoscută bancă DISPARE din România

Fostul premier Victor Ponta s-a aflat miercuri la Deva, alături de preşedintele Pro România, deputatul Daniel Constantin, pentru a-l susţine pe independentul Marius Blendea în campania electorală la funcţia de primar al municipiului Deva.