Daniel Dragomir dezvăluie MOTIVUL întâlnirii de acasă de la Oprea din 2009

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 30-10-2017 14:41
Actualizat: 30-10-2017 23:37

Locotenent-colonelul (r) SRI Daniel Dragomir este audiat luni în Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile din 2009. În faţa membrilor comisiei, Dragomir a afirmat că ştie motivul întâlnirii de acasă de la Gabriel Oprea, din seara turului 2 al alegerilor prezindeţiale din 2009.

Potrivit lui Dragomir, întâlnirea a reprezentat  o "celulă de criză pentru găsirea unei soluţii pentru impiedicarea renumărării voturilor din diaspora". Al doilea motiv a fost blocarea televiziunilor ostile preşedintelui Băsescu, fapt concretizat rapid printr-un control al ANAF la Realitatea TV, care a dus la blocarea conturilor societăţii.

Afirmatii făcute de Daniel Dragomir:

- Domnul Dîncu, intr-o incapere separata, primea din 10 in 10 minute telefoane cu privire la rezultate si sondaje.

-  Invitarea lui Dan Andronic a fost facuta cu un scop. Cunoastea foarte bine zona de media. Problema erau cele doua sondaje scoase la ora 21 de Antena 3 si Realitatea tv. Aceste sondaje il dadeau castigator pe Mircea Geoana.

- Ratiunea invitatii Laurei Codruţa Kovesi era acela ca dansa detinea catusele in acel moment.

- Domnul Oprea era cel mai basist dintre cei prezenti. Domnul Coldea si doamna Kovesi primisera semnale cu privre la indepartarea lor din functie.

- Intalnirea a fost extrem de tensionata.

-  În paralel a avut loc o alta celula de criza, la sediul din Kiseleff al PSD, la care au participat domnul general Ionel Marin, generalul Dumitru Iliescu, Cătălin Voicu.

- Inca din anul 2009l a existat o atentie deosebita acordata inclusiv prin acordarea mandatelor de siguranta nationala in cazul domnului Catalin Voicu.

- Intalnirea de la Gabriel Oprea a constituit si un prilej de indentificare a solutiilor pentru blocarea initiativelor domnului Voicu si a generalului Iliescu.

- Al doilea motiv al intalnirii de la Gabriel Oprea era campania mediatică. Rezultatul s-a explicat in jurul datei de 14-15 decembrie, cand s-a deschis un control al ANAF si care a avut o intentie foarte ofensiva, care a dus la 20 ianuarie la blocarea conturilor societatii.