Dezvăluiri din şedinţa SECRETĂ a coaliţiei: Ce măsuri a anunţat Călin Popescu Tăriceanu, în timp ce Liviu Dragnea dă petrecere de ziua lui

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 30-10-2017 19:21
Actualizat: 30-10-2017 19:25

Şedinţă extrem de importantă a coaliţiei PSD-ALDE. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat în direct la România TV ce măsuri au fost luate. "Am avut discuţii despre buget în şedinţă şi avem în continuare. Dezmint faptul că Liviu Dragnea ne-a invitat la o masă. Nu ne-a invitat la nicio masă. Am discutat despre dezvoltarea infrastructurii. Premierul ne-a informat despre soluţiile pe care urmează să le adopte. Am discutat despre conducta BRUA, despre conectarea cu Republica Moldova. Acum vom începe şi discuţiile pe buget", a spus Tăriceanu.

Citește și: Este oficial! Ce mare companie aeriană a eliminat taxa pentru bagajul de mână

Şeful ALDE a anunţat că nu vor fi concedieri printre bugetari, dar nu se vor face însă niciun fel de angajări în 2018. "Temerile pentru concedieri nu au fundament. Vorbim despre menţinerea actualelor cheltuieli în instituţiile statului. Se blochează angajările şi limitarea costurilor, blocarea achiziţiilor, dar salariile se vor mări. Bugetul  se va închide. Astea sunt şopârle. Deficitul bugetar pentru anul viitor va fi în limitele cunsocute, sub 3% din produsul intern brut", a anunţat Tăriceanu.

Citește și: Tudose face o nouă mutare: Ce funcție a primit consilierul său

Tăriceanu a vorbit şi despre soarta legilor justiţiei şi a lansat un nou atac dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. "Legile justiţiei vor fi asumate ca iniţiativă parlamentară. Vrem să le dezbatem şi adoptăm până la finalul anului. Problema nu e scoaterea preşedintelui din numirea procurorilor şefi ci depolitizarea acestor numiri. Nu putem rezolva complet prin legile justiţiei problemele cu statul paralel, dar în mare măsură, ele vor fi rezolvate. Să încheiem perioada neagră existenţei statului paralel în România. Vrea să fie reales în 2019 Klaus Iohannis. Aşa se foloseşte de statul paralel. Ce s-a întâmplat în 2009 e foarte elocvent", a tunat şeful Senatului care a anunţat că nu ştie nimic despre petrecerea lui Liviu Dragnea.

Citește și: Foarte interesant! Ce categorie de bugetari solicită Guvernului ieșirea la pensie cu trei ani mai devreme

Liviu Dragnea a împlinit sâmbătă 55 de ani şi astăzi oferă o masă deputaţilor din PSD. "Eu nu ştiu de nicio petrecere a domnului Dragnea. Eu am venit cu o singură agendă. Şedinţa coaliţiei", a încheiat Tăriceanu.