Solicitare CRUCIALĂ: NATO și Japonia cer puterilor lumii să crească 'la MAXIMUM' presiunea asupra Coreei de Nord

Autor: Andrei Radu
Publicat: 01-11-2017 09:10
Actualizat: 01-11-2017 10:13

Premierul japonez Shinzo Abe şi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg au convenit marţi că este important să se crească 'la maximum' presiunea internaţională asupra Phenianului în încercarea de a pune capăt ameninţării nucleare şi balistice nord-coreene, relatează dpa.

Acordul reprezintă o 'realizare semnificativă', a declarat premierul Abe în cadrul unei conferinţe de presă comune după întrevederea cu Stoltenberg.

Citește și: Sentință dură pentru fostul director de campanie al lui Donald Trump: Manafort a fost arestat LA DOMICILIU! Cauțiune URIAȘĂ stabilită

'Împărtăşesc opinia cu secretarul general Jens Stoltenberg că, în acest moment, este necesar să creştem la maximum presiunea, mai degrabă decât dialogul, pentru a forţa Coreea de Nord să renunţe la toate programele sale nucleare şi balistice', a spus Shinzo Abe.

La rândul său, Stoltenberg a declarat că programele nucleare şi balistice ale Coreei de Nord 'reprezintă o ameninţare globală, care necesită un răspuns global'.

'Coreea de Nord trebuie să-şi abandoneze programele şi să pună în aplicare denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea', a mai spus Stoltenberg, conform Agerpres.

Citește și: Românii din Catalonia sunt în expectativă în urma scandalului din regiune: 'Probabil vor fi români afectați de șomaj. Au fost foarte multe acte de corupţie'

'Premierul Abe şi cu mine suntem de acord că este necesară o presiune internaţională puternică pentru a determina Phenianul să urmeze o cale responsabilă pentru a găsi o soluţie paşnică', a mai spus el.

În timpul vizitei sale de patru zile în Japonia, Stoltenberg a avut luni discuţii cu ministrul de externe nipon Taro Kono şi cu ministrul apărării Itsunori Onodera. El va merge miercuri în vizită în Coreea de Sud.