14 dosare penale pentru modificarea contoarelor de gaze naturale, în Miercurea Nirajului

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 10-11-2017 10:12

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, vineri, că a înregistrat 14 dosare penale, după ce 14 persoane fizice şi juridice din oraşul Miercurea Nirajului au fost depistate că aveau modificate contoarele de măsurare a consumului de gaze naturale. 

"Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii economice, cu sprijinul celor de la Poliţia Municipiului Târgu Mureş şi de la Secţia de Poliţie Rurală Miercurea Nirajului, au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a furtului de gaze naturale. Pe parcursul acţiunii, cu sprijinul personalului specializat E-on, au fost efectuate verificări la 14 consumatori de gaze naturale, dintre care 6 persoane juridice. În urma acţiunii, în toate punctele de consum au fost identificate contoare asupra cărora au fost efectuate intervenţii neautorizate asupra sistemului de contorizare, intervenţii care au condus la diminuarea cantităţii de gaz natural facturat", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mureş remis AGERPRES.

Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea de infracţiunii de deteriorare, modificare fără drept sau blocare a echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate.

Citeşte şi: LOVITURĂ pentru şoferi! Primele detalii despre noul TIMBRU DE MEDIU. Noul impozit ar putea fi plătit anual .