Formula 1: Massa și-a luat rămas bun de la fanii brazilieni de pe podiumul de premiere

Autor: Andrei Radu
Publicat: 13-11-2017 13:52

Pilotul brazilian Felipe Massa și-a luat rămas bun de la fanii Formulei 1 din țara sa natală, duminică, de pe podiumul de premiere al Marele Premiu al Braziliei, desfășurat pe circuitul Interlagos de lângă Sao Paulo, în care s-a clasat pe locul al șaptelea, informează agenția Reuters.

Massa a înregistrat ultimul succes din cariera sa pe același circuit, în 2008, an în care a fost vicecampion mondial, fiind devansat de britanicul Lewis Hamilton în clasamentul general.

Brazilianul a savurat fiecare minut al ultimei sale curse din Brazilia, fiind felicitat la final de fiul său Felipinho, prin intermediul comunicării radio cu echipa sa. "Tată, sunt atât de mândru de tine", i-a spus băiatul în vârstă de 7 ani, al cărui tată se va retrage din Formula 1 după ultimul Mare Premiu al sezonului, care va avea loc pe 27 noiembrie la Abu Dhabi.

Citește și: Imaginile cu PUȘCĂRIAȘUL MM Stoica în timpul BĂTĂII din club: Rupt de BEAT, cu iubitul fiicei sale, dă cu pumnii în paznici

Massa și fiul său au urcat apoi pe podiumul de premiere, după ceremonia rezervată primilor trei clasați, iar vechiul său prieten Rubens Barrichello l-a prezentat mulțimii de fani care au asistat la eveniment.

"Sunt cu adevărat emoționat astăzi. Ca să fiu cinstit, sunt foarte fericit pentru ultima mea cursă. Am făcut tot ceea am putut mai bun cu această mașină", a spus pilotul echipei Williams.

"Este greu să explic ceea ce am simțit astăzi. A fost o cursă dificilă pentru mine, ca una dintre multele victorii pe care le-am obținut. Am reușit o cursă perfectă de la început până la sfârșit. Astăzi, cu siguranță a fost ca o victorie și a fost extraordinar să trec linia de sosire și să simt emoția oamenilor", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Felipe Massa, în vârstă de 36 ani, unul dintre cei mai populari piloți din paddock, a luat obținut 11 victorii în cele 15 sezoane petrecute în Formula 1, reușind totodată 46 de clasări pe podium și 16 plecări din pole position în peste 260 de curse disputate.

Brazilianul a mai avut o primă tentativă de retragere din cea mai importantă competiție automobilistică din lume la finalul sezonului 2016, însă a fost rechemat de Williams în luna ianuarie a acestui an pentru a-l înlocui pe finlandezul Valtteri Bottas, plecat la Mercedes.