Ultimele cuvinte ale Regelui Mihai pentru nepotul său, fostul principe Nicolae

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 15-11-2017 21:39
Actualizat: 16-11-2017 11:34

Scandal imens în Casa Regală a României. Principele Nicolae a fost înlăturat de la succesiunea la tron în 2015, iar acum câteva zile s-a ajuns chiar la poliţie. Nicolae a vrut să-şi viziteze bunicul care se află în ultimele sale momente de viaţă, dar nu i s-a permis. Şeful Casei Regale, Andrew Popper, a dezvăluit cum s-a ajuns la o asemenea situaţie.

Vezi şi: Din NEFERICIRE, vești PROASTE despre Regele Mihai: Șeful Casei Majestății Sale a fost OBLIGAT să facă TERIBILUL anunț

"Nu ştiu dacă l-a iertat pe Principele Nicolae. Putem ierta, dar nu putem uitat, e una din expresiile Majestăţii Sale. A spus clar că nu vrea să îl vadă pe Principele Nicolae. A fost autentică excluderea lui Nicolae din linia de succesiune. El a luat această decizie. Majestatea Sa a semnat actul în prezenţa membrilor Consiliului Regal. Eu nu am fost acolo, eram la New York, la un tratatemnt medical. A fost o decizie fermă a Majestăţii Sale, iar documentul a fost semnat de Majestatea Sa", a spus Popper în emisiunea România 9, de la TVR, moderata de Ionuţ Cristache.

Citește și: Premierul le-a tăiat ”leafa”: Cine va primi mai puțin odată cu rectificarea bugetară și cui a hotărât Mihai Tudose să dea mai mulți bani

Acesta a dezvăluit ce l-a nemulţumit pe Regele Mihai la Principele Nicolae şi de ce ultimul nu ar mai avea nicio şansă să-şi vadă bunicul. "Nicolae a fost acuzat de paternitatea unui copil conceput în afara căsătoriei. Acesta a fost unul dintre motive. Nu a rezolvat această problemă la cererea Majestăţii Sale. Nicolae a acceptat decizia în scris.

Citeşte şi: Rex Tillerson a ajuns, în SECRET, în România

I s-a explicat de către Principesa Margareta că Majestatea Sa nu vrea să îl vadă şi că ar fi periculos medical, un posibil şoc. A acceptat la telefon, a fost rezonabil la telefon. Eu nu cred să existe niciun motiv să i se dea permisiunea să-l viziteze pe Rege. Doar într-un mod excepţional, dacă Majestatea sa cere acest lucru, doar aşa se poate întâmpla", a mai spus Popper.

Andrew Popper a adăugat că Regele Mihai i-a acordat inițial fostului principe o subvenție din partea familiei regale, menționând că Nicolae rămâne nepotul său, dar că ulterior acei bani i-au fost retrași, deoarece fostul principe nu și-a respectat obligațiile ce-i reveneau. "Nicolae Medforth-Mills nu și-a respectat angajamentele asumate. El s-a întors în România și s-a implicat în activități care nu erau potrivite, care creau confuzie. Este vorba despre perioada octombrie-noiembrie 2015. Regele a luat legătura cu e și i-a spus că din cauza nerespectării cerințele impuse, i se retrage subvenția".