Bombadierele ruseşti au lovit ţinte ale Statului Islamic din Siria

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 16-11-2017 00:08

Şase bombardiere ruseşti cu rază lungă de acţiune au lovit miercuri ţinte ale organizaţiei jihadiste Statul Islamic în apropiere de oraşul sirian Albu Kamal, în provincia Deir al-Zor, a anunţat agenţia de presă rusă RIA care citează Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters. Bombardiere TU-22M3 au zburat din Rusia survolând Iranul şi Irakul pentru a lansa atacul în Siria, notează RIA.

Potrivit sursei citate, avioanele au lovit cu succes depozite ale Statului Islamic, militanţi şi vehicule blindate. Armata rusă a publicat marţi imagini prezentate ca dovezi 'concludente' ale faptului că Statele Unite 'acoperă' gruparea Statul Islamic, acestea fiind denunţate rapid de o organizaţie nonguvernamentală şi utilizatori ai reţelelor sociale ca înglobând de fapt o captură de ecran a unui joc video, scrie AFP.

Pe conturile oficiale de Twitter şi Facebook şi într-un comunicat primit de AFP, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini aeriene alb-negru surprinse, potrivit acestuia, pe 9 noiembrie, la frontiera irakiano-siriană. Acestea furnizează "confirmarea incontestabilă că Statele Unite, imitând în faţa comunităţii internaţionale o luptă fără concesii împotriva terorismului, asigură o acoperire a unităţilor Statului Islamic", explică ministerul, în comunicatul său, conform Agerpres.

Armata rusă, care intervine în sprijinul regimului condus de Bashar al-Assad, a acuzat în mod repetat Washingtonul că face jocul Statului Islamic în Siria, acuzând SUA în octombrie că "se preface" că luptă împotriva jihadiştilor pentru a îngreuna înaintarea trupelor guvernamentale.