Mihai Tudose spune c[ legea salarizării va aduce nişte reglaje: 'Nu se poate ca un consilier de secretar de stat să ia salariu mai mare ca un ministru'

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 24-11-2017 00:10

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi seară, că în urma aplicării noi Legi a salarizării, vor avea loc nişte "reglaje", astfel încât să nu mai fie posibil ca, de exemplu, consilierul unui secretar de stat să aibă salariul net mai mare ca al unui ministru.

"Legea salarizării a dorit o reaşezare în normalitate. Dau un exemplu: sunt consilieri, astăzi, când stăm de vorbă, consilieri ai unui secretar de stat care au salariul - şi vorbesc de net - mai mare decât ministrul. (...) Da, consilieri ai unui secretar de stat cu salariul mai mare decât al ministrului. Da, vi se pare o nebunie, fiindcă aberaţia s-a propagat în timp, la care s-au adăugat nişte sporuri, că a lucrat cu fonduri europene, că a venit prin transfer de nu ştiu unde şi ministrul ia 11.000 de lei astăzi şi consilierul unui secretar de stat 12.000 - 13.000. Iertaţi-mă, nu se poate! Omul acela da, va pierde. Noi am stabilit că nu se poate ca un consilier al unui demnitar să ia mai mult decât preşedintele ţării. Da, acela va pierde la leafă. Asta e! Ne asumăm acest lucru. Acesta este un reglaj, aceste reglaje trebuie să se facă", a declarat Mihai Tudose la Antena 3.