Ministrul Justiţiei, reacţie după LOVITURA primită de Iohannis de la comisie: 'Nu fac eu evaluări...'

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 27-11-2017 12:46

Asaltat de jurnalişti, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a evitat să dea un răspuns clar pe modificările aduse de comisia specială proiectului de lege, modificări care îi taie din prerogative preşedintelui Klaus Iohannis.

"Eu în limita propunerilor pe care le-am formulat la MJ v-am explicat fiecare propunere în parte. De data aceasta, sensul pe care l-a dat comisia, modificările pe care le-au propus şi adoptat, dar e vorba de adoptare în limita comisiei, cei mai bine îi întrebaţi pe dânşii. (...) Noi avem de la MJ un secretar de stat, care participă la dezbateri. Prin urmare, nu fac eu evaluări de parcurs. (...) Să vedem forma finală a proiectului astfel cum iese din comisie şi în momentul acela vă voi da un punct de vedere. (...) Vă amintesc faptul că proiectul de lege nu a plecat de la MJ, că eu personal am venit în comisie la invitaţia preşedintelui comisiei, că am prezentat acele propuneri de modificare, că preşedintele comisiei mi-a cerut forma scrisă  a proiectului de lege şi că un număr de 11 parlamentari şi l-au însuşit şi l-au transformat. Nu eu l-am trimis pentru că nu îmi permite procedura.", a declarat Tudorel Toader.

Întrebat însă de jurnalişti dacă Ministerul Justiţiei va emite un aviz pe modificările supuse în comisie, Tudorel Toader a fost tranşant: "Când proiectul de lege pleacă din comisie şi se duce la Camera Deputaţilor, nu necesită avizul Ministerului Justiţiei. Proiectul pleacă din comisie, nu dăm un aviz final pentru că tehnica legislativă nu prevede. (...) După ce ies din comisie, ele nu vin la Minister.