Tudose a cerut, Bodog s-a executat: primul greu din Sănătate care a fost DEMIS

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 08-12-2017 15:11

Premierul Mihai Tudose a spus, în ultima ședință de Guvern, că în Sănătate nu se vor mai accepta scuze și i-a cerut ministrului Sănătății, Florin Bodog, să taie în carne vie. Astfel, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a decis demiterea managerului Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Gilda Popescu, la propunerea Comisiei de control de la MS, pentru nerespectarea obligațiilor în domeniul managementului economico-financiar.

Citește și: Adevăratul om care conduce Camera Deputaților: Liviu Dragnea, președinte doar cu numele/ ANALIZĂ

”Am avut o întâlnire cu ministrul Bodog și cu toți factorii responsabili sau care nu au fost prea responsabili. Nu mai este loc de scuze. Eu rămân la opinia mea, că unii nu au fost responsabili, cei care trebuiau să facă aprovizionarea cu medicamente și este inexplicabil cum pot să stea oamenii în spital fără medicamente”, spunea Mihai Tudose.

În perioada 10 — 13 octombrie 2017, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a efectuat o acțiune de control la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" București. Perioada controlată a fost cuprinsă între 1 ianuarie 2015 și data efectuării controlului, informează MS.

Conform sursei citate, Comisia de control a decis să înainteze un raport în atenția Curții de Conturi a României, pentru efectuarea verificărilor necesare asupra modului de gestionare a fondurilor publice de către persoane cu atribuții specifice comitetului director, pe parcursul anului 2017.

De asemenea, Comisia de control a decis demiterea directorului financiar-contabil interimar al Institutului, Daniela Dumitru, cu respectarea prevederilor legale, pentru abateri de la legislația în vigoare care sunt imputabile membrilor comitetului director, conform prevederilor din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată cu modificările și completările ulterioare, precizează sursa citată.