Legile Justiţiei, mesaj de SUSŢINERE dinspre Bruxelles: 'Corupătorii străini rămân necunoscuţi publicului larg...'

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 11-12-2017 11:03

În scandalul iscat după propunerile de modificare aduse Legilor Justiţiei se implică şi voci de la Bruxelles. Una dintre ele este şi cea a vicepreşedintelui Parlamentului European. Ioan Mircea Paşcu susţine, pe Facebook, ca modificările propuse vorbesc de eliminarea abuzurilor şi nu despre subminarea luptei anticorupţie. Mai mult, spune Paşcu, lupta anticorupţie a scos la iveală corupţii români, însă a păstrat la secret identitatea "corupătorilor străini".

Citeşte şi: Pedepse DURE în scandalul emisiilor de la Volkswagen. Un fost director, condamnat la ÎNCHISOARE

"Marea manipulare care se practica de cei care se opun schimbarii legilor justitiei este ca spun ca este vorba de SUBMINAREA LUPTEI ANTI-CORUPTIE!?

In realitate, este vorba de eliminarea ABUZURILOR din cadrul luptei impotriva coruptiei, cele care au transformat adevarata lupta impotriva coruptiei intr-un INSTRUMENT FOLOSIT IMPOTRIVA ADVERSARILOR POLITICI SI COMPETITORILOR ECONOMICI!

In plus, schimbarile efectuate legilor justitiei au fost CERUTE DE CURTEA CONSTITUTIONALA, care a apreciat ca acestea - legile - trebuie readuse in CADRUL CONSTITUTIONAL, din care fusesera scoase, pentru a permite INTERPRETAREA SUBIECTIVA SI DISCRETIONARA, indispensabila utilizarii LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI CA INSTRUMENT POLITIC.

IN REALITATE, ESTE VORBA NU DE ELIMINAREA LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI, CUM SUSTIN UNII, CI DE SALVAREA ACESTEIA, PRIN READUCEREA EI PE FAGAS CONSTITUIONAL.

Romanii nu sunt impotriva luptei impotriva coruptiei, ci sunt impotriva utilizarii ei ca INSTRUMENT POLITIC INDREPTAT IMPOTIVA ADVERSARILOR POLITICI SI COMPETITORILOR ECONOMICI.

Ori, daca asa stau lucrurile in realitate, daca cineva se poate folosi de CORUPTIE pentru a submina statul, tot atat de bine se poate folosi si de ABUZURILE comise in cadrul luptei impotriva coruptiei, exploatand in ambele cazuri NEMULTUMIREA CETATENILOR.

Si, in paranteza fie spus, LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI ne-a prezentat pana acum aproape exclusiv CORUPTII ROMANI, nu si CORUPATORII STRAINI, A CAROR NATIONALITATE RAMANE, DE CELE MAI MULTE ORI, NECUNOSCUTA PUBLICULUI LARG.", scrie Ioan Mircea Paşcu.

Citeşte şi: STUDIU - Rasa umană s-ar afla la limita capacităților sale și va intra, probabil, în declin .