Papa Francisc, mulţumiri pentru follower-ii săi la 5 ani de la deschiderea contului său de Twitter

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 12-12-2017 19:08

Papa Francisc le-a mulţumit marţi tuturor follower-ilor contului său @Pontifex de pe Twitter, pe care în urmă cu cinci ani l-a deschis predecesorul său, papa emerit Benedict al XVI-lea, relatează EFE. "Vă mulţumesc vouă, tuturor celor care urmăresc contul @Pontifex, care azi împlineşte cinci ani. Fie ca reţelele de socializare să fie spaţii pline de omenie", a scris papa Francisc, anunţă Agerpres.

Contul este prezent în nouă limbi străine şi depăşeşte deja 43 de milioane de follower-i. Contul @Pontifex de Twitter a fost inaugurat la 12 decembrie 2012 de cel pe atunci papă Benedict al XVI-lea, iar la 28 noiembrie 2013, când a anunţat renunţarea la pontificat, numărul follower-ilor era deja de 3 milioane. Contul a fost suspendat de Vatican în perioada dintre renunţarea lui Benedict al XVI-lea şi alegerea papei Francisc, la 13 martie.

Contul a fost redeschis la 17 martie 2013, deja cu poza papei Francisc. Monseniorul Angelo Becciu, subsecretar al secretariatului de stat al Vaticanului pentru afaceri generale, a declarat într-un interviu pentru Radio Vatican că, deşi nu este familiarizat cu noile tehnologii, papa Francisc manifestă un interes deosebit faţă de acestea.