Încasări record de 400 de milioane de euro pentru animaţia Coco, produsă de Disney şi Pixar

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 14-12-2017 19:17

Animaţia „Coco”, produsă de Disney şi Pixar, nominalizată la două categorii ale Globurilor de Aur 2018, a depăşit pragul de 400 de milioane de dolari încasări, scrie Screen Daily. Producătorii au anunţat miercuri că lungmetrajul a generat, până în prezent, 401,6 milioane de dolari, din care 263 de milioane de dolari au fost înregistraţi la nivel internaţional, iar 138,6 milioane, în America de Nord.

„Coco” a generat încasări de 133,1 milioane de dolari doar în China, unde filmele Pixar nu au avut o evoluţie foarte bună până acum, şi 56,8 milioane de dolari în Mexic, unde a reprezentat cel mai profitabil debut din toate timpurile al unui film. În Franţa, filmul a încasat 11,5 milioane de dolari, în Spania, 9,1 milioane de dolari, în Rusia, 8,1 milioane de dolari, în Germania, 4 milioane de dolari, iar în Indonezia, 3,6 milioane de dolari.

Animaţia încă nu a fost lansată pe câteva mari pieţe, ca Australia, Italia, Brazilia, Coreea de Sud, Marea Britanie şi Japonia. „Coco” a fost premiată de National Board of Reviews şi New York Film Critics Circle. Actorii Gael Garcia Bernal şi Anthony Gonzalez şi-au împrumutat vocile pentru această animaţie regizată de Lee Unkrich şi coregizată de Adrian Molina, conform news.ro.