Acţionarii Romaero au revocat preşedintele Consiliului de Administraţie şi au numit patru membri în CA

Autor: Andrei Radu
Publicat: 15-12-2017 10:34

Acţionarii Romaero Bucureşti, companie de stat specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, l-au revocat pe preşedintele Mircea Toma Modran din Consiliul de Administraţie, precum şi pe Teodor Iulian Gheorghe, arată un raport al companiei, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În plus, au fost aleşi noi membri în board, Alexandru Buşcu, Doina Variu şi Adriana Sîrzea, cu o durată de patru luni, dar şi Aurelian Mircea Radu Trifa, cu un mandat de patru ani începând din 14 decembrie, anunță News.ro.

Citește și: Primăria Capitalei vrea să cumpere fostul cinema Lumina cu 1,6 milioane de euro

De asemenea, actionarii vor alege noi membri în Consiliul de Administraţie, subiectul aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei din 14 decembrie.

Pentru primele nouă luni ale anului, Romaero a raportat pierderi de 16,95 milioane lei, mai mici cu 37% faţă de perioada similară a anului trecut, când s-au ridicat la 26,93 milioane lei.

Romaero, companie controlată de Ministerul Economiei, are circa 760 de salariaţi şi are o valoare de piaţă de 170,5 milioane lei (36,7 milioane euro). Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 60,3 milioane lei. Prin bugetul de venituri şi cheltuieli, Romaero a estimat că va încheia acest an cu pierderi de 44,18 milioane lei şi venituri totale de 62,7 milioane lei.