SUA critică Siria pentru modul în care procedează faţă de negocierile de pace

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 15-12-2017 23:00

Statele Unite au denunţat vineri 'obstrucţionismul regimului sirian' faţă de negocierile de pace de la Geneva, făcând ape la statele care îl susţin pe preşedintele Bashar al-Assad să facă 'presiune' asupra Damascului, transmite AFP.

Ultima rundă de negocieri s-a încheiat joi fără progrese, iar emisarul Naţiunilor Unite, Staffan de Mistura, a acuzat delegaţia guvernamentală siriană că "nu a căutat cu adevărat să aibă un dialog".

"Sprijinim apelul lui Staffan de Mistura către susţinători regimului să facă presiune asupra regimului, pentru ca acesta să participe pe deplin la negocierile concrete cu opoziţia la Geneva", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA într-un comunicat.

Heather Nauert a salutat de asemenea 'participarea constructivă' a opoziţiei siriene.

În această săptămână, secretarul de stat Rex Tillerson a cerut mai direct Rusiei, aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, "să facă astfel încât regimul să participe la aceste discuţii" şi să rămână la masa negocierilor.

"Statele Unite fac apel la toate părţile să lucreze serios la o rezolvare politică la acest conflict, pentru că altfel există riscul unei izolări şi unei instabilităţi fără sfârşit în Siria", a afirmat Heather Nauert.