Capturi RECORD ale poliţiştilor: Ce au confiscat autorităţile

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 16-12-2017 16:13

Poliţiştii de la transporturi au patrulat, în ultima săptămână, în staţiile de cale ferată, trenuri de călători şi în zonele de risc, ocazie cu care au identificat 9 urmăriţi naţional şi 11 minori lipsiţi de supraveghere, fiind întocmite 36 de dosare penale şi confiscate mii de ţigarete, precum şi sute de litri de motorină şi material lemnos. ''În perioada 8 - 14 decembrie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, poliţiştii de la transporturi au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, inclusiv a celei din domeniul economic. Poliţiştii au patrulat în 334 de staţii de cale ferată, în 363 de trenuri de călători şi în 188 de zone de risc (aerogări, obiective economice, rute feroviare şi navale)'', se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Citește și: Prins în „flagrant”! Florin Iordache văzut cu două persoane de la CCR în contextul controverselor de pe legile Justiției

În urma acţiunilor, poliţiştii au depistat 9 urmăriţi la nivel naţional, 11 minori lipsiţi de supraveghere, 18 vânzători ambulanţi neautorizaţi şi un deţinător de substanţe halucinogene. Potrivit IGPR, au fost întocmite 36 de dosare penale, privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, loviri sau alte violenţe, distrugere, evaziune fiscală, ucidere din culpă, precum şi alte fapte penale, 4 persoane fiind arestate preventiv.

Citește și: Declarație incredibilă a unui fost ministru! Ce n-au avut românii NICIODATĂ după abdicarea Regelui Mihai, până ACUM

Poliţiştii au efectuat 2 percheziţii şi au identificat 21 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, 4 persoane fiind reţinute sau arestate preventiv. Au fost ridicate în vederea confiscării sau indisponibilizării 5.760 de ţigarete, 340 de litri de motorină, 120 kg de cereale, 120 de articole pirotehnice, 2,8 mc de material lemnos şi alte bunuri şi sume de bani, în valoare de 11.585 de lei, precizează IGPR. Astfel de acţiuni continuă şi în perioada următoare.