Târgurile de Crăciun din Europa de Vest sunt înconjurate anul acesta de detectoare de metal, plăci poligonale de beton și militari

Autor: Vasile-Cristian Lungu, senator PMP
Publicat: 17-12-2017 19:34

Europa așa cum ar fi trebuit să fie, era una fără granițe sau restricții în ce privește circulația mărfurilor, a forței de muncă și a locuitorilor ei în scopuri turistice. Dar noua Europă, așa cum a ajuns ea să fie azi, presupune din partea locuitorilor săi, din țările vestice, să trăiască în spatele barierelor din beton, pereților din sticlă anti-glonț și cu soldați patrulând străzile pentru a se simți într-o oarecare măsură în siguranță în orașele lor.

Asta pentru că anul trecut, un refugiat "pașnic", a condus un camion furat într-o piață de crăciun din Berlin, omorând 12 persoane și rănind 56. Adept al Statului Islamic, Anis Amri, a mințit autoritățile germane în ce privește originea lui înainte să vină în Germania și era posesorul a 14 identități false. După atacul său, a călătorit fără probleme în 4 țări și a ajuns în Italia unde a fost împușcat.

In România situația persoanelor aduse sub titlu de refugiați este următoarea până acum: 2,368 de persoane conform ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan care mi-a trimis acestă cifră într-un răspuns la o interpelare, iar ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, mi-a comunicat că țara noastră va prelua în total peste 6,000 de persoane sub statut de refugiați.