ȘOC în Comisia pentru legile justiției: Ei sunt JUDECĂTORII și PROCURORII care NU AU DREPTUL să impună măsuri privative sau restrictive de libertate

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 18-12-2017 16:12

Magistraţii stagiari nu au dreptul să dispună măsuri privative sau restrictive de libertate, au decis, luni, parlamentarii Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiţiei.

Astfel, la articolul 23 s-a introdus un nou alineat, cu următorul cuprins: "Judecătorii şi procurorii stagiari nu au dreptul să dispună măsuri privative sau restrictive de libertate". Amendamentul a aparţinut PSD, scrie agerpres.ro.

Citește și: Țiriac nu se dă bătut și dă în judecată BNR-Ce poziție au luat Simona Halep și Ilie Năstase

Luni după-amiază, comisia a reluat dezbaterile privind amendarea proiectului Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor, care trebuie să intre în plenul Senatului.

Parlamentarii au mai decis tot luni că procurorii sunt independenţi în dispunerea soluţiilor, în condiţiile prevăzute de Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, prevede un amendament adoptat în aceeaşi zi de parlamentarii Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.

Citește și: Revoluție pe piața imobiliară: Prima agenție din România care permite plata în Bitcoin

Un alt amendament adoptat de comisie la Legea 304/2004 prevede ca "soluţiile adoptate de un procuror să poată fi infirmate de procurorul ierarhic superior, dacă acesta le apreciază ca fiind nelegale sau netemeinice".