Cum a votat România în Adunarea Generală a ONU, unde SUA au suferit o ÎNFRÂNGERE pe tema Ierusalimului

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 21-12-2017 21:28

Ministerul Afacerilor Externe reafirmă poziţia cunoscută cu privire la implementarea "soluţiei celor două state", Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate, şi la necesitatea de a pune capăt acestui conflict.

Potrivit unui comunicat remis, joi, MAE reiterează angajamentul constant al României faţă de eforturile comunităţii internaţionale de a contribui la o rezolvare justă şi de durată a conflictului israeliano-palestinian, care să corespundă intereselor ambelor părţi, şi la asigurarea păcii şi stabilităţii în Orientul Mijlociu.

Citește și: Udrea la shopping cu mama! Suma uriașă pe care a plătit-o pentru o haină

"MAE apreciază că promovarea astăzi, 21 decembrie 2017, a proiectului de rezoluţie pe tema statutului Ierusalimului survine într-un moment în care ar trebui manifestată prudenţă. MAE consideră mai degrabă necesară, în această etapă, relansarea dialogului direct în vederea deblocării procesului de pace. În consecinţă, România a exprimat vot de "abţinere" în cadrul AG ONU", precizează sursa citată.

Adunarea Generală a ONU a adoptat joi o rezoluţie care solicită Statelor Unite să-şi retragă decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel, informează agenţiile de presă internaţionale.

Citește și: Atenție! Guvernul a modificat o lege extrem de importantă – cum se va proceda de acum .