Lucrări de amploare ale celor de la Apa Nova în cartierele Giuleşti şi Crângaşi

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 21-12-2017 21:26

Apa Nova București anunta desfasurarea unor ample lucrari de repartii incepute cursul serii de 19 decembrie in vederea remedierii unei avarii importante aparute in zona de Nord – Vest a capitalei, in imediata vecinatate a Statiei de Pompare Grivita, care deserveste cea mai mare parte a sectorului 1 si partial sectorul 6 (cartierele Giulesti si Crangasi).

Primele echipeoperationale Apa Nova Bucuresti au ajuns in 15 minute de la sesizarea situatiei in centrul de comanda, cu 2 mașini de interventie și 2 autocuratitoare. Pentru a limita impactul produs de avarierea arterei magistrale de alimentare cu apa, tronsonul a fost izolat in maxim ora si jumatate ( in jurul orelor 18:25), evitandu-se astfel sistarea furnizarii serviciilor catre populatie. Lucrările de reparație propriu-zisă au demarat în ziua de 19.12.2017 la ora 20:00 și se estimeză finalizarea lor la ora 18:00 în data de 20.12.2017 (repunerea în funcțiune a tronsonului avariat) iar refacerea pavajului în cursul zilei de 21.12.2017, ora 12:00, atunci când situația va reveni practic la starea inițială.

Din cauza, debitului foarte mare al apei din zona avariata, a fost afectata temporar si circulatia rutiera in pasajul Jiului. Echipele ANB prezente la fata locului au semnalizat zona si au contactat reprezentantii Administratiei Strazilor in vederea pornirii statiei de pompare a pasajului Jiului. Deoarece artera magistrala se afla pozata la o adancime de cca. 4.5 metri si intr-o zona intens circulata, acest lucru face ca reparatia sa fie una dificila, fiind necesare si lucrari pentru sprijinirea malurilor.

Precizam ca avaria a fost cauzata de lucrari de forare pentru instalatii electrice efectuate de catre o companie de specialitate,fara acordul Apa Nova Bucuresti.

Regretam disconfortul creat si ii asiguram pe bucuresteni ca echipele noastre de interventie depun toate eforturile pentru reluarea functionarii in parametrii standard a serviciilor de alimentare cu apa.