Ipoteză incendiară a unui analist politic, în urma scandalului modificării Legilor Justiției: 'Se urmăreste scoaterea României de pe orbita UE'

Autor: Andrei Radu
Publicat: 26-12-2017 09:37

Stelian Tănase a comentat scandalul provocat de modificarea Legilor Justiției. Analistul politic e de părere că liderii Coaliției "vor să-și salveze propria piele de confiscarea averilor și de privarea de libertate".

"Klaus Iohannis presupune că liderilor Dragnea Hunor Tăriceanu chiar le pasă. Uită că prioritatea lor este să îsi salveze propria piele și pe a oamenilor lor de confiscarea averilor și de privarea de libertate. M-am intrebat dacă nu cumva scopul celor trei partide care au năvălit asupra statului de drept (cît este el…) este exact acesta!? Dacă nu cumva se urmăreste scoaterea României de pe orbita UE. Dacă Rusia le e mai dragă? Politicienii acestia (toti populiști deși se pretind social-democrați, creștin-democrați, liberali) s-au saturat de constringerile Bruxelles-ului?

Citește și: SURPRIZĂ! Ce pensie are ACUM Petre Roman, primul premier al României post-decembriste

Dacă vor sa schimbe macazul pentru că nu mai pot tîlhări ca înainte de 2007? Dacă hamurile UE sunt greu de suportat de caii nărăvași ai politicii românești? Dacă vor să joace ad usum delphini comedia patriotismului, a specificului național, a independenței ? Asta se va întimpla sigur cînd Bruxelles-ul va ridica obiecții la așa-zisele reforme de la București și va impune sancțiuni. Să vezi atunci ce lacrimi se vor vărsa! Și ce caz vor face de tricolor, de istoria noastră milenară, de cele sfinte! Mai ales Kelemen Hunor – cel care a negat sărbătoarea naționala de 1 decembrie și centenarul Marii Uniri din 1918! Dar ce nu face omul – Dragnea Hunor Tariceanu – pentru o bucată de franzelă! Se face si frate cu dracul.

Este pentru PSD UDMR ALDE o win-win situation. Și în prima fază, cea de azi, și în a doua, din 2018 vor avea numai de cîștigat. Anul ăsta scapă de procurori, dosare și tribunale. Iar la anul vor mobiliza exemplar electoratul în jurul temei dragi a apărarii ogrăzii proprii și se vor opune năvălirii imperialiste. Se canibalizează. Renunță la democrație și principiile liberale, la tot ce s-a semnat și promis la admiterea în UE în 2007. Indivizii aceștia dau obrazul pe rușine și își văd de treabă. Se pune pas cu pas de o dictatură, de stare de asediu. Lor le plac mult Lukasenko, Putin, Erdogan, Orban, Kaczinsky. Vor să le semene. Aruncă țara în lumea a treia, cu scopul de a ne depărta de toxica Europă.

Citește și: Veste GROAZNICĂ Primarul PNL al unui important municipiu a decis MĂRIREA impozitelor cu 500%

Elitele post-comuniste, se pare, duc o viață mult prea grea pentru că sunt limitate de tot felul de norme și reguli. Așa că se văd nevoite să introducă cenzura, să limiteze dreptul de asociere. Să dezincrimineze multe infracțiuni ca să aibe mîinile libere să le comită. Pentru asta vor incerca să controleze spațiul public după ce mai intii vor aduce justitia în jug. De ce? Pentru că vor să își vadă de afaceri nestingheriți. E necesar pentru asta să-și conserve puterea. Termenul de corupție va dispărea în curînd din DEX și din Codul Penal. Dar scopul lor este înalt – să rămînă la putere pentru încă o generație. Părerea mea este că nu vor reuși.", a scris Stelian Tănase pe blog.