Britanicul Tyson Fury are un nou antrenor: Va fi pregătit de Ben Davidson

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 26-12-2017 15:06

Pugilistul britanic Tyson Fury, fost campion mondial al ''greilor'', are un nou antrenor în persoana lui Ben Davidson. Davidson îl înlocuieşte astfel pe Peter Fury, unchiul boxerului, care l-a pregătit pe acesta până acum.

Pugilistul britanic, în vârstă de 29 de ani, nu a mai boxat de la victoria la puncte obţinută în faţa ucraineanului Vladimir Kliciko, în noiembrie 2015, ce i-a permis să intre în posesia centurii de campion mondial al greilor în versiunile WBA-WBO-IBF.

La începutul acestei luni, Fury a fost autorizat să concureze din nou de Agenţia britanică antidoping (UKAD). Fury şi UKAD au ajuns la un "compromis" în conflictul care a opus cele două părţi după un prim control pozitiv la un steroid, nandrolon, în 2015. UKAD îi reproşa lui Fury că nu i-a furnizat un nou eşantion de urină în septembrie 2016. Fury şi apropiaţii său au susţinut că sunt de bună-credinţă şi că nu au încălcat legislaţia antidoping "în mod deliberat". "Recunoscând contraargumentele respective şi riscurile inerente procesului de soluţionare a conflictului, fiecare parte a acceptat un compromis", a scris UKAD, conform Agerpres. Tyson Fury ar putea reveni în ring în aprilie sau mai 2018.