Dragnea, replică pentru Iohannis: Ce spune despre modificarea Constituției pentru interzicerea 'penalilor' în funcții publice

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 08-01-2018 19:42
Actualizat: 08-01-2018 19:55

Liviu Dragnea, președintele PSD, reacționează la discursul președintelui Iohannis din plenul CSM, în care șeful statului a susținut modificarea Constituției în sensul interzicerii accesului la funcții publice pentru persoanele cu probleme penale.

„Nu pot fi de acord pe un motiv foarte simplu: este o decizie deja a CCR care interzice o astfel de modificare. Dar, până la urmă, fiecare gândește cum trebuie”, a declarat Liviu Dragnea, după ședința Comitetului Executiv al PSD de luni, 8 ianuarie.

Vezi și: Nu cumpăra fructe fără să știi acest lucru: ce înseamnă codurile numerice de pe etichete

Vezi și: 12 Mâncăruri nesănătoase pe care le preferă nutriționiștii

În discursul susținut vineri, 5 ianuarie, în plenul CSM, președintele Iohannis și-a exprimat din nou convingerea că persoanele condamnate penal, urmărite penal, judecate penal „nu au ce căuta în conducerea statului”. „Personal, sunt convins că dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituția, arhitectura statului, este obligatoriu să introducem principiul integrității chiar în Constituție, altfel s-ar putea ca situații de acest tip să apară și în alte cicluri electorale”, a afirmat președintele, în același context.

USR a demarat în noiembrie 2017 o campanie de strângere de semnături pentru o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției. Obiectivul acestei iniţiative cetăţeneşti este strângerea a 500.000 de semnături pentru ca în Constituţie să fie introdusă interdicţia ca persoanele cu probleme penale să poată ocupa funcţii publice. La demersul USR a aderat și Forumul Democrat al Germaniei din România (FDGR), gest interpretat ca o susținere indirectă din partea președintelui Iohannis.

***