SURSE - Se joacă tare în ședința PSD: 'amazoanele', critici pentru Liviu Dragnea și Mihai Tudose

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 15-01-2018 20:33

Nervii sunt întinși la maxim în ședința Comitetului Executiv al PSD. Pe lângă demisia cerută lui Mihai Tudose, discuțiile merg în zone cu nisipuri mișcătoare atât pentru Liviu Dragnea, cât și pentru Mihai Tudose.

Scandalul care s-a amplificat în ultimele luni pare să își găsească o supapă în acest Comitet Executiv. Olguța Vasilescu, Gabriela Firea sau Ecaterina Andronescu au făcut apel către liderii partidului să înceteze acest război politic și să se concentreze asupra guvernării.

Gabriela Firea a făcut un apel la pace și chiar a propus ca Liviu Dragnea și Mihai Tudose să semneze un fel de ”pact de coabitare”. Firea nu s-a înregimentat în nici una dintre tabere și a solicitat să se ajungă o soluție rezonabilă.

Un mesaj similar a fost lansat și de Olguța Vasilescu, care le-a spus liderilor că în acest fel se va distruge partidul și guvernarea. Olguța Vasilescu a atras atenția că PSD riscă foarte mult din cauza acestor războaie interne și a cerut o încetare a ostilităților.

În aceeași notă a vorbit și Ecaterina Andronescu, care a spus că în lipsa unei soluții care să rezolve criza politică ar face bine să plece amândoi, atât Liviu Dragnea, cât și Mihai Tudose.

La aceasta se adaugă Şerban Nicolae, care a cerut demisia lui Tudose. De asemenea, Dan Nica a cerut şi el demisia. Sunt 50 de semnături prin care se cere demisia de onoare. Se va vota direct pentru acceptarea demisiei de onoare a lui Mihai Tudose.

În tot acest timp, Liviu Dragnea și Mihai Tudose rămân pe poziții. Apropiații lui Liviu Dragnea solicită insistent demisia lui Tudose, în timp ce premierul stă pe picioare și susține că va demisiona doar dacă va avea un vot masiv împotriva sa.