Traian Băsescu lansează o ipoteză INCENDIARĂ: acuzații grele pentru Klaus Iohannis

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 17-01-2018 18:36
Actualizat: 17-01-2018 21:59

Fostul președinte Traian Băsescu lansează acuzații extrem de dure la adresa PSD și a președintelui Klaus Iohannis. Băsescu susține că Iohannis a cedat și a desemnat-o premier de Viorica Dăncilă ”preferata lui Daddy”. Fostul președinte se întreabă dacă nu cumva acest gest al președintelui este influențat de ”dragostea de la Grivco”. Reamintim că Traian Băsescu a refuzat în 2009 să-l numească premier pe Klaus Iohannis acuzându-l că și-a negociat susținerea politică la Grivco, împreună cu Dan Voiculescu.

Citește și: Klaus Iohannis a ACCEPTAT propunerea PSD de premier, Viorica Dăncilă

”Şi totuşi, este Viorica Vasilica Dăncilă, preferata lui Daddy.
Ce argumente i-am adus la consultări, Preşedintelui Iohannis, pentru a demonstra că partidului lui Daddy, PSD-ul, este INAPT PENTRU GUVERNARE şi trebuie trimis în opoziţie.
Romania a avut o crestere cu 7 la sută a PIB . 
Cu toate acestea măririle de salarii, de ajutoare sociale si de pensii au fost topite in proasta guvernare, iar beneficiarii creşterilor de venituri s-au trezit că azi, la inceput de 2018 le este mai greu decât înaintea măririlor de salarii, pensii şi ajutoare sociale şi iată de ce : 
1. Inflaţia, peste 3 %;
2. Deprecierea accelerată a monedei naţionale;
3. Deficit de cont curent, peste 11miliarde euro la sfarşit noiembrie ( cu peste 2 miliarde mai mult fata de anul trecut );
4. Datoria publică a crescut cu peste 2 miliarde euro;
5. A crescut Robor si implicit dobânzile la creditele românilor;
6. Investiţiile din bugetul de stat ( autostrăzi ,modernizări cai ferate, regularizări de râuri etc), zero in condiţiile in care ţara are nevoie de dezvoltarea infrastructurilor;
7. Absortie zero a fondurilor de coeziune puse la dispozitie de Uniunea Europeana ;
8. Preţul la gaze a crescut cu 16 la sută ;
9. Preţul benzinei şi motorinei a crescut cu peste 12 la sută ;
10. Preţul energiei electrice a crescut cu peste 15 la sută;
11. Alianţa PSD-ALDE incapabilă sa asigure stabilitate guvernamentală (două guverne PSD, debarcate tot de PSD) ;
12. Guvernul neimplicat in procesele ce au loc la Bruxelles pentru reconfigurarea Uniunii Europene;
In aceste conditii este evident ca PSD –ul lui Daddy este incapabil să gestioneze in favoarea românilor chiar si o creştere economică robustă generată de conjuctura economică din Uniunea Europeana . 
Plecând de la premisa că PSD-ul nu este apt pentru guvernare, i-am propus Preşedintelui României două nume pentru funcţia de premier : Siegfried Mureşan – europarlamentar, negociator şef al bugetului UE pentru anul 2018 şi purtător de cuvânt al PPE şi Eugen Tomac – deputat, bine conturat ca politician pe idea unionist, fost secretar de stat şi consilier prezidenţial. 
Sunt convins că niciodată Parlamentul nu ar fi votat căderea a două guverne şi intrarea în alegeri anticipate.
Din păcate, preşedintele a ales cea mai comodă soluţie pentru domnia sa desemnând-o pe teleormăneanca Viorica Vasilica Dăncilă, spre bucuria lui Daddy.
Oare să fie dragostea de la Grivco de vină ?”, scrie Traian Băsescu.