Cate Blanchett, Elton John şi Shah Rukh Khan au fost premiaţi la Davos

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 23-01-2018 10:05

Actriţa australiană Cate Blanchett, cântăreţul britanic Elton John şi starul bollywoodian Shah Rukh Khan au fost recompensaţi la Forumul Economic Mondial de la Davos, luni seară, pentru implicarea lor într-o serie de iniţiative ce vizează creşterea gradului de conştientizare în rândul populaţiei în legătură cu chestiuni care se referă la drepturile omului, informează AGERPRES, citând Reuters.

Citeşte şi: Lovitură GREA: Un expert UE recomandă SUSPENDAREA extrădărilor către România

Cate Blanchett a primit Crystal Award pentru implicarea sa în programe de ajutorare a persoanelor care au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele. Elton John a fost premiat pentru activitatea desfăşurată de fundaţia sa anti-SIDA. Actorul Shah Rukh Khan a fost recompensat pentru promovarea drepturilor copiilor şi femeilor din India. 

Aceste trofee - Crystal Award - sunt atribuit de Forumul Economic Mondial unor artişti care determină o schimbare pozitivă în rândul societăţii. 

Trofeele sunt înmânate în cadrul unei ceremonii organizate în Davos, o mică localitate din Alpii elveţieni, unde liderii politici şi economici ai lumii s-au reunit, începând de luni, la ediţia din 2018 a acestui forum mondial. 

Cate Blanchett, care a câştigat două premii Oscar, a fost numită ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în mai 2016. În această calitate, actriţa australiană a efectuat vizite în Liban şi Siria şi s-a întâlnit cu numeroşi refugiaţi din această regiune a lumii, ce a fost devastată de conflictele armate din Siria. 

Ea a avertizat în privinţa consecinţelor ce ar putea să se agraveze dacă liderii lumii nu vor depune eforturi pentru a le ajuta pe persoanele nevoite să îşi părăsească locuinţele. 

"Generaţii pierdude de copii needucaţi, lipsiţi de drepturi şi strămutaţi nu reprezintă doar o pierdere uriaşă de potenţial, ci şi o ameninţare pentru securitatea şi prosperitatea globală", a declarat cunoscuta actriţă. 

Peste 1 milion de persoane şi-au părăsit locuinţele din Africa şi Orientul Mijlociu şi au ajuns în Europa în ultimii ani.