Anunțul lui Ionel Arsene, liderul PSD, care a fost reținut de DNA: CONTESTĂ controlul judiciar

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 23-01-2018 18:06
Actualizat: 23-01-2018 18:12

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a contestat sentinţa Tribunalului Bacău prin care a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Decizia lui Arsene a fost aflată după ce Direcția Națională Anticorupție susține, în ordonanța prin care s-a dispus urmărirea penală a liderului PSD Neamț, Ionel Arsene, că jurnalistul Dan Turturică, fost redactor-șef al ziarului „România liberă”, în prezent redactor-șef digi24.ro,  ar fi intermediat o șpagă de la Gheorghe Ștefan. Banii au fost dați de „Pinalti” lui Ionel Arsene, care ar fi promis că îi va da lui Horia Georgescu, șeful de la acea vreme al Agenției Naționale de Integritate, prin intermediul lui Turturică.

Citește AICI motivarea deciziei Tribunalului Bacău prin care Ionel Arsene a fost plasat sub control judiciar

Potrivit portalului instanţelor de judecată, portal.just.ro, Arsene a depus, luni, contestaţie faţă de măsurile preventive luate în cazul său, o soluţie în acest caz urmând a fi dată de Curtea de Apel Bacău.

Citește și: Carrefour face o mișcare neprevăzută: Gigantul anunță concedieri masive – Mii de angajați vor avea de suferit

De asemenea, procurorii Serviciului teritorial Bacău al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au atacat şi ei decizia Tribunalului Bacău, cerând magistraţilor arestarea preventivă a lui Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a fost reţinut, joi, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, iar vineri a fost plasat sub control judiciar.

Citește și: Un controversat impozit ar putea să revină: Dragnea nu exclude introducerea sa

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Procurorii susţin că banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Citește și: Dezvăluire EXPLOZIVĂ! Ce funcție importantă are jandarmul care a lovit protestatarii sâmbătă, 20 ianuarie .