Aleksandar Vucik se revoltă: Asasinarea lui Ivanovic a vizat direct Serbia

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 23-01-2018 21:34

Focurile de armă care l-au ucis pe politicianul sârb din Kosovo Oliver Ivanovic au vizat direct Serbia, a declarat preşedintele sârb Aleksandar Vucic, informează marţi agenţia Tanjug. "Să ne uitam la motive (...). A fost un foc tras direct împotriva Serbiei - cu doar două zile înainte am spus că nu au existat crime motivate din punct de vedere etnic în Kosovo", a afirmat Vucic la un talk-show la postul Happy TV luni seara, conform Agerpres.

Asasinarea a vizat "preluarea" nordului Kosovo, provocarea unei "incertitudini permanente" printre sârbii din Kosovo şi a unor "noi diviziuni, probleme şi instabilitate în Serbia", a adăugat el. După asasinarea lui Ivanovic, unii au crezut că a venit ocazia pentru o ocupaţie tăcută a nordului Kosovo şi pentru forţele speciale din Kosovo, ROSU, să intre în regiune, a mai spus Vucic, adăugând ca Serbia nu va permite niciodată Pristinei sau sponsorilor independenţei Kosovo ca acest lucru să se întâmple.

Oliver Ivanovic a fost împuşcat mortal marţea trecută în faţa biroului său din Kosovska Mitrovica, în nordul Kosovo, de agresori necunoscuţi.