DOCUMENT - Noul Program de Guvernare, după modificările cerute de ALDE

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 26-01-2018 14:52
Actualizat: 27-01-2018 02:06

După ce ALDE, partenerul de coaliţie ai PSD,  a avut câteva cerinţe în domeniul fiscal, programul de guvernare a suferit câteva modificări. ŞTIRIPESURSE.RO a obţinut documentul modificat în urmă cu scurt timp de social-democraţi.

Consultă AICI Noul Program de Guvernare(.pdf)

"În 2017 ne-am respectat angajamentele față de cei care ne-au votat și implicit au avut încredere în programul de guvernare propus. Ne-am angajat că vom duce creșterea economică în buzunarul românilor și am reușit asta - puterea de cumpărare a câștigului salarial mediu a fost mai mare cu 14% față de 2016, iar puterea de cumpărare a pensiei medii de asigurări sociale de stat a crescut cu 9% față de aceeași perioadă.

În anul 2018 vom continua să respectăm angajamentele privind consolidarea unor finanțe publice sănătoase (deficit bugetar sub 3% din PIB și datorie publică sub 60% din PIB) pe fondul unei creșteri economice de peste 5,5% și al continuării strategiei de creștere a veniturilor, astfel încât să aducem cât mai mulți români în clasa de mijloc.

Perioada 2018-2020 va fi una în care vom miza pe creșterea investițiilor, atât cele finanțate din buget sau prin accelerarea absorbției de fonduri europene, cât și prin 4 stimularea investițiilor private. Consolidarea macroeconomică se va putea realiza printr-o combinație de politici fiscal-bugetar-monetare astfel încât, pe fondul păstrării echilibrelor macroeconomice, să putem crește nivelul de bunăstare al românilor.", se arată în primele pagini ale noului program de guvernare.