Liderul ALDE sare în apărarea lui Darius Vâlcov: 'E o luptă deschisă, o mişcare de EPURARE a clasei politice...' / VIDEO

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 31-01-2018 16:05

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu,a  vorbit în cadrul unei conferinţe de presă şi despre criticile apărute în spaţiul public, după numirea lui Darius Vâlcov în funcţia de consilier de stat. Tăriceanu sare în apărarea fostului ministru, despre care spune că este un om foarte competent.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu, prima reacţie în scandalul SPP: Vicepremierul Stănescu, SOMAT să certifice acuzaţiile aduse de Dragnea

"Este o decizie care e la latitudinea premierului. Îl cunosc pe Darius Valcov şi am lucrat de peste 1 an de zile cu el direct, nemijlocit, pe programul de guvernare. Îl cunosc de când a fost ministru de Finanţe. A fost o surpriză, dacă vreţi, o impresie foarte bună pe care mi-a făcut-o. E un om foarte competent şi sper să îşi poată aduce contribuţia în cabinetul doamnei Dăncilă.", a declarat liderul ALDE.

Întrebat de jurnalişti dacă numirea lui Vâlcov nu este una controversată, având în vedere problemele de imagine pe care acesta le are, Tăriceanu a replicat: "Dacă stăm să ne uităm bine, cred că 70% dintre oamenii politici au dosare şi probleme de imagine. Eu am observat ceva: dosarele se fac pe bandă rulantă. I s-au făcut dosare lui Sevil Shhaideh, Rovanei Plumb, lui Paul Stănescu. E  o luptă deschisă care se încadrează într-o mişcare de epurare a clasei politice în România şi a elitelor."

Citeşte şi: Tăriceanu anunţă DECALOGUL ALDE: Ce măsuri prezintă partidul partenerilor PSD .