Schioarea Ania Caill spune că a cheltuit 30.000 de euro pentru pregătirea Olimpiadei: 'Sunt optimistă că suma îmi va fi rambursată'

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 31-01-2018 17:36

Sportiva Ania Caill, născută în Franţa dar care va reprezneta România la JO de iarnă din Coreea de Sud în probele de schi alpin, a declat miercuri, că pregătirea pentru competiţie a constat-o în jur de 30.000 de euro, bani pe care speră să şi-i recupereze. “Din iunie mă pregătesc cu resursele mele, nu am avut niciun ajutor din partea federaţiei. Mi-au promis că voi avea o rambursare, o aştept încă, sunt optimistă. M-am pregătit singură, am multe cunoştinţe din Franţa, Austria, e o familie foarte mare şi sunt fericită că îi am pe ei pentru a mă pregăti cât mai bine pentru Olimpiadă. Nu am vrut să calculez cât am cheltuit, pentru că mi-e frică. Cred că 30.000 (n.r. – euro), poate aşa ceva, ceea ce nu înseamnă foarte mult pentru schi alpin. Dacă îţi doreşti performanţe în schi alpin îţi trebuie cel puţin dublu. Federaţia mi-a spus că toată cheltuiala mea va fi acoperită de toată solidaritatea mea olimpică, care e dat de CIO. În mod normal voi primi rambursări, dar s-a început de ieri”, a declarat Caill la Complexul Sportiv Sydney 2000, din Izvorani.

Din cauza unei accidentări suferite în urma cu un an, Ania Caill nu şi-a stabilit un obiectiv pentru ediţia din acest an a Jo, de la PyeongChang: “Nu îmi propun nimic oficial ca rezultat. Am muncit foarte mult ca să revin după accidentarea pe care am avut-o. Îmi doresc să trec linia de sosire şi să fiu mulţumită de cursă, să fiu mândră pentru mama mea şi pentru persoanele care m-au ajutat. Sunt foarte mândră să fiu selecţionată şi să reprezint România,e a doua mea participare la Olimpiadă. Sunt încă tânără şi sper să mai repreziint România pe viitor”.

Echipa Olimpică a Romaniei, care va participa la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, în perioada 9-25 februarie 2018, a fost prezentată oficial în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat în Complexul Sportiv Sydney 2000, din Izvorani, confor news.ro.