Primul plen al Parlamentului în noua sesiune: Se votează pentru o comisie de anchetă pe votul la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 06-02-2018 19:10
Actualizat: 06-02-2018 20:13

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc miercuri, de la ora 12,00, într-o şedinţă de plen comună, pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la votul din 21 iunie 2017 din Parlament în legătură cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

"Mâine (miercuri - n.r.), de la 12,00, avem şedinţă de plen comună. Pe ordinea de zi se află scrisoarea din partea liderilor grupurilor PNL, USR şi PMP pentru constituirea unei comisii de anchetă a votului din 21 iunie 2017 şi solicitări din partea grupurilor PSD privind modificări în cadrul unor delegaţii şi comisii comune", a declarat secretarul Camerei, Georgian Pop, la finalul şedinţei comune a Birourilor permanente ale Parlamentului, scrie agerpres.ro.

Citește și: RUŞINOS! Unde a dus revoluţia fiscală: Oamenii trebuie să vină cu bani de-acasă

Grupurile parlamentare ale PNL, USR şi PMP au solicitat marţi conducerii Parlamentului înfiinţarea unei comisii parlamentare speciale de anchetă pentru verificarea aspectelor ce ţin de modalitatea de desfăşurare a votului din data de 21 iunie 2017, privind moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Potrivit acestei solicitări, comisia de anchetă urmează "să determine modalitatea prin care s-au exprimat un număr de 251 de voturi, deşi numărul deputaţilor şi senatorilor ce s-au exprimat prin vot a fost de 249, conform înregistrării video a şedinţei din data de 21 iunie 2017".

Citește și: Haos în primăriile din România în urma noilor măsuri fiscale: Ce sumă uriașă a pierdut Primăria Capitalei

Alte obiective ale comisiei sunt: identificarea acelor persoane care au introdus mai mult de un set de bile în urnele de vot, formularea unor propuneri de modificare a regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru ca situaţii similare să poată fi prevenite pe viitor.